Op zondag 9 oktober kan je tijdens de Dag van de Architectuur van 10u tot 18u individueel of met een gids opengestelde gebou- wen bezoeken of een stadsrondleiding volgen langs verschillende architectuurprojecten en stadsontwikkelingen.
De rondleidingen en tours worden gegeven door de architect zelf of een deskundige architectuurgids. Vooraf kan je info verkrijgen of reserveren via deze site.

Indien een rondleiding of een tour volzet is, proberen we een extra rondleiding te organiseren.

Infopunt

In elke stad is er een centraal infopunt. Hier kan je op de Dag van de Architectuur alle informatie krijgen over het programma, de gidsbeur- ten in de gebouwen en de tours in een stad of regio. Stadsplannen kan je hier binnenkort downloaden en zijn verkrijgbaar op de infopunten.

Opengestelde gebouwen

Opengestelde gebouwen zijn vrij toegankelijk van 10u tot 18u.
Uitzonderingen staan expliciet vermeld bij de informatie over het gebouw. De gidsbeurten in de opengestelde gebouwen starten om 14u, 15u en 16u en zijn gratis, tenzij anders aangegeven. Reserveren is aangewezen via deze website of 03 242 89 65. Als je op voorhand reserveert ben je zeker van je plaats.

Stadsrondleidingen en tours

Voor een stadsrondleiding of bustour is reserveren verplicht via www.dagvandearchitectuur.be deze website of 03 242 89 65. Een wandeling / fietstocht kost 8 Euro, een bustour 15 Euro, tenzij anders aangegeven. Op de dag zelf kan je enkel op de infopunten informeren of er nog plaats is.

Voor fietstochten spring je op je eigen fiets of maak je gebruik van lokale fietsverhuur. De organisatoren van de Dag van de Architectuur verhuren zelf geen fietsen.

Meer architectuur

Naast het programma van de Dag van de Architectuur kan je tal van boeiende architectuuractiviteiten meemaken: lezingen, debatten, tentoonstellingen, rondleidingen, reizen, ... In dit magazine vind je een selectie van deze activiteiten.

Op deze website vind je een uitgebreide architectuurkalender. Voor meer info verwijzen we naar de website van de organisator van de activiteit.

Toegankelijkheid

Alle gebouwen zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers tenzij anders vermeld. indien nodig kan je een beroep doen op een VAi-host.

Betalen

Je kan online reserveren en betalen met creditcard of bancontact. Online betalen is gratis. Indien je niet online betaalt wordt een administratiekost van 1 Euro per ticket aangerekend. Maximum 5 personen per inschrijving.

Surf voor extra info

Het magazine beperkt zich tot de basisinformatie. Op deze website vind je gedetailleerde info over alle opengestelde gebouwen en rondleidingen. Bij elk gebouw of activiteit vind je op de site een uitgebreide beschrijving, een plannetje, de bereikbaarheid met openbaar vervoer en slimme links naar andere interessante projecten uit het programma.