Dag van de Architectuur 2013
Huis met advocatenkantoor - Turnhout - architecten Nagels - Verbraeken ©Rudy van der Auwera

Woning met advocatenkantoor

Deze woning met advocatenkantoor staat aan de noordzijde van het kanaal in Turnhout en vormt daarmee de verbinding naar de nieuwe wijk die aan deze zijde zal verrijzen. Qua materialen lieten architecten Diederik Nagels en Jos Verbraeken het gebouw aansluiten bij het industriële karakter van de kanaalzone. 

Het gebouw heeft een atypische hoogte en splitlevelopbouw. De secuur uitgesneden raamopeningen gaan tussen de bladeren van de bomenrijen op zoek naar vergezichten over het kanaal of focussen op het langzame verkeer op de taluds. 

In het gebouw zijn wonen en werken met elkaar verbonden. De woning en het advocatenkantoor lopen in elkaar over door ruimten en materialen te delen. Het daglicht valt diep binnen in de woning, geholpen door vides, binnenramen, daklichten en een grote wintertuin. Deze werkt in de winter als serre en in de zomer kunnen de ramen volledig open. Op deze wintertuin komen maar liefst vijf verdiepingen uit, waardoor de verticale opbouw en unieke ruimtelijkheid ten volle duidelijk wordt. 

Deze openstelling is onderdeel van het programma dat Architectuurcentrum Ar-Tur organiseert in Turnhout. Om 13.30u wordt een Architectuurkaart voor de stad gepresenteerd onder de luifel van de nieuwe fuifzaal. Daarna zijn er verschillende projecten te bezoeken, waaronder deze woning en rondleidingen door de Warande en fuifzaal. Kijk ook op www.ar-tur.be voor de meest recente informatie over de activiteiten.

Het huis met advocatenkantoor is vrij te bezoeken tussen 14u & 17u. 

 

 

 

 

 

Home Praktisch Mijn Dag Registreer/login
Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.