Hostel Wadi - de Hoge Rielen - Secchi & Vigano - foto de Hoge Rielen

De Hoge Rielen - Hostel Wadi

Natuur en architectuur gaan er hand in hand

Met Hostel Wadi heeft verblijfsdomein de Hoge Rielen er een (on)opvallend ecologisch bouwwerk bij. Opvallend door het ingenieuze infiltratiesysteem, onopvallend door de subtiele inplanting in het landschap.

Hostel Wadi is een vooruitstrevend ontwerp van de Italiaanse architectenstudio Secchi-Viganò, een bureau dat bekend staat voor haar ontwerpen met een sterke impact op stedelijke ontwikkelingen. Voor het verblijfsdomein de Hoge Rielen ontwierp het bureau echter een gebouw dat bijna naadloos en dus onopvallend in het landschap is geïntegreerd.

De naam Wadi verwijst naar een ecologisch infiltratiesysteem voor regenwater, dat ook op de site is voorzien. Om zich zo goed mogelijk in de groene omgeving te integreren lijkt het cirkelvormige gebouw het omringende bos als het ware te omarmen. Door de transparantie blijven de bezoekers steeds in direct visueel contact met de natuur.

Het gebouw vormt een aanvulling op het bestaande logiesaanbod van het verblijfsdomein. De Hoge Rielen wil op die manier diversifiëren en zich ook richten naar kleinere groepen, vormingsinstellingen, studenten, gezinnen, fietstoeristen tot en met de individuele reiziger. Het concept zorgt ervoor dat verschillende groepen tegelijk van het gebouw gebruik kunnen maken, wat afwijkt en nieuw is ten opzichte van de bestaande verblijfsaccommodatie.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.