Montigny Antwerpen META cFilipDujardin

Woon- en werkunits Montignystraat - GEANNULEERD

 

!!! WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN KAN DIT GEBOUW NIET BEZOCHT WORDEN !!!

META-gebouw op de hoek van de Montignystraat

In een zijstraat van de Amerikalei, aan ’t Zuid, bevindt zich een nieuw gebouw met vier woon- en werkunits en een handelspand. Een ontwerp van architectenbureau META.

Het gebouw met gemengde functies ligt meer bepaald op de hoek van de Montignystraat en de Cuylitstraat. Het project weet zich door zijn gevel in te passen in de context van de herenhuizen van Antwerpen Zuid.

Door een compacte kern met verticale circulatie en nutsvoorzieningen achteraan te voorzien wordt het geveloppervlak optimaal benut en de planopbouw open gehouden. De vrije verdiepingen boven het commerciële gelijkvloers zijn op verschillende manieren in te richten als appartement of kantoor, afhankelijk van de veranderende behoeften. De ontworpen flexibiliteit is de essentie van 'duurzaam bouwen'. Via een ingenieus liftsysteem worden vier auto's op een kleine oppervlakte geparkeerd.

De gevel bestaat uit een stapeling van identieke geprefabriceerde betonnen kaders, ingevuld met verdiepingshoge ramen. Op de hoek worden de raamprofielen losgekoppeld van de kaders waardoor inpandige dakterrassen ontstaan die door de verdiepingshoge vouwramen een verlenging vormen van de binnenruimte. De kleine overkraging vormt een accent, de hoek waardig.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.