KPC - Genk - Osar architecten - foto Osar architecten

Kinderpsychiatrisch Centrum (KPC)

Verzorging in een rustgevend kader

In het  Kinderpsychiatrisch  Centrum  (KPC) gaan zorg en architectuur hand in hand.  Het gebouw zelf werd met respect voor de omgeving  ingeplant in het bosrijke landschap rond de campus van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), en grenst aan het Nationaal Park Hoge Kempen. Het gebouw biedt psychiatrische zorg en  opvang aan kinderen en jongeren in verschillende leefgroepen. Daarnaast biedt het KPC ook ambulante zorg.
De architecten wilden een gebouw ontwerpen dan aan de ene kant rust en vertrouwen uitstraalt zonder daarom aan privacy en geborgenheid in te boeten.   De publiek toegankelijke delen zijn bereikbaar via een landschappelijk pad dat vertrekt naast de parking. Dit zorgt ervoor dat de het KPC ook letterlijk op een zachte manier benaderd kan worden. Om de privacy te garanderen, bevinden de therapiegedeelten bevinden zich op een verlaagd niveau. De tuinen van de leefgroepen zijn in het landschap ingepast, de daken werden intensief begroend en vloeien zo naadloos over in de omgeving. Enkel het consultatiegedeelte toont zich deels als een gebouw. 

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.