Gildenhuis Beveren META cFilipDujardin

Gildenhuis

Betaalbaar wonen voor iedereen

Het Gildenhuis in Beveren staat op dezelfde plek waar het oude Gildenhuis eind 2011 werd gesloopt. Op de verdiepingen bevinden zich 49 woonunits, waarvan 28 sociale huurappartementen en 21 private koopwoningen.

Het nieuwe Gildenhuis is een appartementsgebouw met kantoren. Het bestaat uit een betonnen raster dat sterk aanwezig is in de gevel. De open structuur en gevel maken een vrije invulling van het gelijkvloers mogelijk: ideaal om kantoren in onder te brengen. De appartementen zijn ontworpen volgens het design for all-principe: geschikt voor iedereen en flexibel in gebruik waardoor levenslang wonen mogelijk wordt.

Het ooit veel te drukke binnenplein, bovendien ontsierd door blinde gevels en opslagplaatsen, kreeg een duidelijke structuur en werd omgevormd tot een aantrekkelijke groene binnentuin. De ondergrondse parking vangt nu de parkeerdruk op. Door de publieke buitenruimte langs en doorheen het gebouw te verbinden met de binnentuin wordt de relatie binnen-buiten en de interactie met de passant maximaal. Er zijn verschillende toegangen voorzien waarlangs de bezoeker wordt uitgenodigd om het achterliggende domein te ontdekken.

De balustrades van de terrassen zijn een weergave van de plattegrond van de site, uitgewerkt in geperforeerde aluminiumplaten. Dit kunstproject Satellite Building is van de hand van Jan Kempenaers en Kasper Andreasen en kwam mede tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.