Leeuw - Sint-Pieters-Leeuw - NU architectuuratelier ©Stijn Bollaert

Leeuw

Interieur met 'intern landschap'

Een passiefwoning van de hand van NU architectuuratelier.

Het volume van deze eengezins-passiefwoning wordt gevormd door de stedenbouwkundige context en door een aantal sterke punten geïnspireerd door het energieconcept. De buitenschil sluit zich af van de noordzijde en opent zich naar het zuiden en oosten. Door een uitsteek in het dak biedt ze bescherming tegen de felle zon.

Het interieur is opgebouwd rond een spiraalvormige opeenvolging van ruimtes die op die manier een 'intern landschap' tot stand brengen. De circulatie verloopt via eerder publieke zones naar intiemere plekken en biedt telkens wisselende relaties, onderlinge en ook met het omringende landschap. Het structureel uitdagend concept en de industriële constructietechnieken beletten niet dat er met natuurlijke materialen een tactiele binnenruimte ontstaat.

Deze passiefwoning toont aan dat een ruimtelijke en krachtige architectuur die inspeelt op de onmiddellijke omgeving kan samengaan met alle techniciteiten van een woning volgens het passief-concept.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.