Verbouwing Beerten & Weynants - Wilsele - Guerilla Offica Architects © Van Eetveldt Nijhuis

Verbouwing Beerten & Weynants

Door stedenbouwkundige voorschriften lag de verbouwing van deze eengezinswoning niet voor de hand. Om de woning toch te kunnen uitbreiden, zochten Guerilla Office Architects oner meer hun toevlucht in de aanpalende schuur.

De woning ligt aan de spoorweg, in een zone waar niet gebouwd mag worden. Bovendien mag je alles wat je er sloopt niet meer heropbouwen. Daarom werd de voormalige schuur 'uitgehold' om ruimte te bieden aan de kern van de woning: het 'vuur' en de tafel. Een deel van de schuur bleef onoverdekt en is nu een patio, een beschutte buitenplek afgeschermd van het geluid van de voorbijrazende treinen. Een groot raam en terras verbinden de woning met de tuin.

De kamers worden onderling doorbroken en kunnen met de groene schuifwanden
gemoduleerd worden, naargelang de gewenste privacy. Hetzelfde principe vind je op de verdieping: door op het knooppunt van de muren te knippen, ontstaan verrassend ruime connecties, zonder de bestaande kamerstructuren uit te wissen.

 

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.