(Kantoorgebouw Braet - Nieuwpoort - Architecten Achtergael) © Filip Dujardin

Kantoorgebouw Braet

Witte landmark in het polderlandschap

Het nieuwe kantoorgebouw Braet in Nieuwpoort, een ontwerp van Architecten Achtergael, manifesteert zich als een vrijstaand object. Het is een kantoorschijf op poten die eerder op dan in het polderlandschap lijkt te staan.

Ondanks de horizontaliteit aan de buitenkant is er toch een sterke verticale samenhang aan de binnenkant, door de strategische inplanting van een grote vide, een lichtstraat, een verdiepte patio en verscheidene lichtkoepels.

De kantoren bevinden zich hoofdzakelijk op de eerste verdieping aan de buitenkant van de schijf. Onthaal, vergaderzalen, bibliotheek, lounge en archief zijn op een rationele manier gestapeld in het midden van de schijf. Het archief en een multifunctionele ruimte zitten ondergronds. De interactie die zo tussen de verschillende niveaus en onderdelen ontstaat, bevordert het contact tussen de werknemers. De visuele samenhang creëert een bedrijvige werksfeer waarbij de verschillende activiteiten elkaar nergens hinderen.

Meer infor over dit gebouw op Architectura

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.