erfgoed-Brugge-atelier tom vanhee- voorlopige foto01

Ruimtelijk wonen in werelderfgoed

Twee leegstaande 17de-eeuwse beschermde diephuizen op een brouwerijsite in het centrum van Brugge werden verbouwd tot eengezinswoning (met winkel en opslagruimte).

De verschillende raamsoorten en de bijgevoegde achtergevel getuigen van opeenvolgende verbouwingen doorheen de tijd. Het ontwerp vertrekt vanuit de evoluties die het gebouw heeft ondergaan en voegt hieraan een nieuwe laag toe. Historisch waardevolle elementen (deuren, haarden, balken, trappen) en nieuwe elementen gaan hand in hand en blijven goed leesbaar.

Een patio en een hellend dak tussen de bestaande zadeldaken transformeert de zolder tot een volwaardige bruikbare ruimte en activeert de restruimte tussen de daken. Een vide verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar en brengt het licht vanuit de patio en het trapeziumraam op zolder tot in het hart van de woning.

De lift en het toilet zijn ondergebracht achter gerecupereerde historische kastdeuren. De indeling vooraan blijft en biedt plaats aan de meer gesloten functies van de woning.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.