Loodskamperen - de Hoge Rielen - TEEMA architecten - fotograaf Steven Massart

De Hoge Rielen - Loodskamperen

Nieuwe vorm van kamperen

Kamperen kan tegenwoordig op velerlei manieren. Verblijfsdomein de Hoge Rielen heeft nog een andere vorm van kamperen bedacht: loodskamperen!

De Hoge Rielen in Kasterlee is een voormalig militair domein dat volledig is omgevormd tot verblijfsdomein. Drie bestaande loodsen, die vroeger dienst deden als munitieopslag, zijn volledig gerenoveerd en ingericht om er de kunst van het 'loodskamperen' te beoefenen. In feite combineer je het kamperen op een kampeergrond met het logeren in een loods. Iets wat het midden houdt tussen het klassieke 'buiten kamperen' en het slapen in een paviljoen. Daartoe is ook een compleet sanitair blok met warme douches voorzien.

De verbouwing is het werk van Teema Architecten. Het bureau transformeerde de oude militaire loodsen bij kampeergronden 1, 3 en 7 tot kampeerinfrastructuur. In elke loods werd een verwarmde en geïsoleerde 'slaapbox' geschoven voor 40 tot 60 personen. Slapen kan in de alkoven langs de wanden van de loods of op de vloer van de slaapbox. Aan de andere kant van de loods is een onverwarmde keukenbox voorzien. Om het energieverbruik te minimaliseren wordt ook de ruimte tussen keuken- en slaapbox niet verwarmd. De slaapbox wordt verlicht via enkele 'toeters' tussen slaapbox en de dakhelling van de loods.

Meer info over dit gebouw op Architectura

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.