Onthaalgebouw - de Hoge Rielen Kasterlee - foto de Hoge Rielen

De Hoge Rielen - Onthaalgebouw

Welkom op Verblijfsdomein de Hoge Rielen

Het voormalige militaire domein van de Hoge Rielen is nu een recreatiedomein. Het nieuwe onthaalgebouw is een knipoog naar de oude legerloodsen.

Bij de recreatieve herbestemming van het oude militaire domein de Hoge Rielen werd niet alleen het hele landschap onder handen genomen, inclusief de renovatie van de zes grote hangars, er werd ook een modern onthaalgebouw aan toegevoegd. Het architectenbureau Huiswerk maakte er een uit de kluiten gewassen toegangspoort van die qua vorm refereert aan de typische typologie van de oude maar intussen gerenoveerde loodsen. Het nieuwe onthaalgebouw roept zowel de leegte van het domein op als de bouwmassa of ?volheid? van de loodsen.

Het onthaalgebouw is dan ook een belangrijke schakel in het geheel. Het zorgt voor samenhang. Onder de nok van het dak is het volume weggehaald, waardoor een overdekt plein ontstaat. Daar kunnen de recreanten verzamelen. De overdekte ruimte bevat niet alleen de brievenbussen en de telefooncellen maar doet bovendien dienst als shelter, paraplu, prieel, bushalte. Het gebouw is een gevel, een loods met een gat erin of twee loodsen aan een plein. Het project fungeert zo als toegangspoort en geeft het verblijfsdomein een herkenbaar gezicht. De inkomsite ligt op de as van de toegangsweg die doorloopt in het domein.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.