Nekkerpool - exterieur - Venhoeven © Filip Durjardin

De Nekkerpool

Nieuw complex voor de Nekker in Mechelen

Het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in Mechelen heeft er een nieuw complex bij: de Nekkerpool. Het nieuwe zwembad, open sinds begin 2013, bestaat uit drie verschillende baden: een recreatiebad, een doelgroepenbad en een wedstrijdbad. Daarnaast is er ook gewerkt aan een nieuwe tribune, cafetaria, kinderspeelzaal en onthaalpaviljoen.

Nekkerpool vormt de uitbreiding (7.000 vierkante meter) van het bestaande sportcomplex bij het provinciaal recreatiedomein de Nekker in Mechelen, een 65 hectare groot gebied met veel groen, veel water, een strand, speeltuinen, een aparte speelvijver met waterglijbaan, vlotten, slingertouwen, een uitgebreide in- en outdoor sportaccommodatie enzovoort.

De uitdaging voor de architecten (Buro II & Arch+I) bestond erin om naast het ontwerpen van een modern en duurzaam zwembad deze kans ook aan te grijpen om een nieuwe look te geven aan het recreatiegebied als geheel. Vanuit het hele complex heb je nu bijvoorbeeld een uitzicht op het prachtige groene domein. Het landschap is als het ware geïntegreerd in het ontwerp. Door middel van een grote patio, een verbindende luifel, een spectaculaire pergola en zorgvuldig gekozen vensters krijgt het omringende landschap een cruciale rol toebedeeld.

Ook op het gebied van duurzaamheid legde de opdrachtgever (provincie Antwerpen) de lat hoog, zowel in de materialisatie als bij de installaties (warmtepompen, energiedak, tegelafwerking enzovoort).

Meer info over dit gebouw op Architectura

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.