OudaanAntwerpen© Eric De Mildt

Den Oudaan

!!! VOLZET !!! Exclusieve rondleiding!

Ontdek de mooiste verdiepingen van de iconische politietoren, bezoek het politiemuseum en geniet van een uniek vogelperspectief op Antwerpen.

De toren die nu bekendstaat als 'den Oudaan' of 'politietoren', werd tussen 1950 en 1957 door Renaat Braem ontworpen als Adminstratief Centrum. Braem beschouwde de toren als een eigentijds belfort dat de skyline van Antwerpen zou domineren. De bouw had heel wat voeten in de aarde, waardoor de toren pas in 1966 werd opgeleverd. In plaats van de stadsadministratie nam het Antwerpse politiekorps er zijn intrek.

Vandaag, bijna vijftig jaar later, staat de politie op het punt om de iconische toren te verlaten. Den Oudaan staat te koop!

Op de Dag van de Architectuur krijg je een unieke kans om een bezoek te brengen aan het iconische gebouw, dat al die jaren grotendeels ontoegankelijk was voor het publiek. De inititatiefnemers van 'Wij kopen samen den Oudaan' organiseren er rondleidingen, tot in de prachtig bewaarde bovenste verdiepingen. Commissaris Fons Bastiaenssens geeft uitleg over de oorspronkelijke architecturale en stedenbouwkundige plannen van architect Renaat Braem, de evolutie van het gebouw doorheen de jaren en de geschiedenis van de Antwerpse politie.

Alle rondleidingen zijn helaas volzet. Maar niet getreurd: ook op de tentoonstelling 'Wij kopen samen den Oudaan' kan je kennismaken met het verleden, heden, en vooral ook de toekomst van den Oudaan!

De rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers (politiemuseum, refter, 12de en 13de verdieping). Enkel de allerhoogste verdiepingen (gymzaal en kleedruimtes) zijn niet per lift toegankelijk.

Lees ook De burger als projectontwikkelaar

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.