Designcenter De Winkelhaak - Antwerpen - Toon Grobet

Designcenter de Winkelhaak

Creatieve metropool in de Antwerpse stationsbuurt

Designcenter De Winkelhaak maakt deel uit van het herwaarderingsproject voor de Antwerpse stationsbuurt en kaapte reeds verschillende architectuurprijzen weg.

Het gebouw ligt in een van de pittigste wijken die Antwerpen rijk is, op wandelafstand van het Centraal Station, de Diamantwijk, de Zoo, Aquatopia en de Koningin Elisabethzaal. Het beschikt over een multifunctionele zaal die zeer geschikt is voor de organisatie van (pers)voorstellingen, productlanceringen, workshops, lezingen en tentoonstellingen. Daarnaast fungeert de Winkelhaak ook als bedrijvencentrum en coach voor architecten en zelfstandige ontwerpers.

Er is een brasserie, designshop en er worden geregeld tentoonstellingen georganiseerd. Gemiddeld zijn er zo?n dertig ontwerpbureaus actief, die alle participeren in een creatieve denktank en zo een gezonde kruisbestuiving tot stand brengen.

De nieuwbouw werd in 2002 gerealiseerd met fondsen van Europa, de Vlaamse Gemeenschap, de Stad Antwerpen en privé-investeerders. Het ontwerp was een samenwerking van Stad Antwerpen (planningscel, Coby Manders en Philippe Pittilion), Bureau Bouwtechniek en Groep Archo. De dagelijkse werking wordt volledig gefinancierd uit eigen inkomsten. In 2004 kreeg het gebouw een uitbreiding met een ontwerp van GZA+A bvba dat geselecteerd werd binnen het systeem van de Open Oproep.

Tijdens de Dag van de Architectuur zijn er uitzonderlijk rondleidingen doorheen het professionele gedeelte voor architecten en ontwerpers. Iedereen is doorlopend welkom in de eigenwijze designshop en gratis tentoonstelling.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.