Een nieuwe skyline voor Antwerpen

Al fietsend Antwerpen leren kennen

Heb je altijd al meer willen weten over de stad Antwerpen, dan krijg je daar nu de kans toe, al fietsend nog wel, onder begeleiding van de ervaren gidsen van Antwerpen Averechts. En er valt wel wat te zien en te beleven. Vertrek aan Het Bos, Ankerrui 5-7.

Het Bos (Scheld’apen vzw) is een jeugdcultuurcentrum ondersteund door de Stad Antwerpen en een multidisciplinaire Kunstenwerkplaats ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap.

Vertrekkend aan Het Bos van de Scheld'apen (Prijs Wivina Demeester 2014) fiets je samen met de gids langsheen het Kattendijkdok op het Eilandje waar talrijke grote bouwprojecten net voltooid of in volle aanbouw zijn. Zet je schrap: het Red Star Line Museum (Beyer Blinder Belle Architects & Planners LLP), de Westkaai woontorens (Diener & Diener, Chipperfield, ELD, Dé Architecten, Tony Fretton), de vernieuwde Montevideo-pakhuizen (Callebaut), het Droogdokkeneiland, het nieuwe Havenhuis (Zaha Hadid), de bouwactiviteiten rond het nieuwe Cadixplein, en zo naar de westzijde van Park Spoor Noord waar woon- en kantoortorens (onder meer Van Reeth), samen met de nieuwe Artesis Plantijn Hogeschool-campus en de Parkbrug over de Italiëlei de nieuwe skyline van Antwerpen vervolledigen.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.