Extra City - Antwerpen - Philip Metten

Extra City Kunsthal - scenografie van Philip Metten

Een driedimensionaal tangram

Voor de tentoonstelling The Corner Show deed kunstenaar Philip Metten een grootschalige architecturale interventie in het gebouw van Extra City Kunsthal.

Metten werd uitgenodigd om de scenografie voor de tentoonstelling The Corner Show the ontwerpen, en opteerde ervoor om een architecturale sculptuur te bouwen die een spannende confrontatie aangaat met de industriële ruimtes van de voormalige wasserij Goossens in de Eikelstraat in Berchem. De kunstenaar vertrok voor zijn ontwerp opnieuw van de tekening die aan de basis lag van de verbouwing van de veelgeprezen BAR in Antwerpen (2013), een project dat tevens voor het Jaarboek Architectuur Vlaanderen 2014 werd geselecteerd. Terwijl de tekening in de bar horizontaal tot een interieur werd getransformeerd, wordt ze nu verticaal geëxtrudeerd tot een vestibule en een verzameling van wandelementen die doorheen de ruimte gedistribueerd zullen worden – een driedimensionaal tangram. In tegenstelling tot de tijdelijke aard van bar Homey, wordt de scenografie na afloop van de tentoonstelling The Corner Show behouden en ingezet als architecturale toolkit voor het toekomstige programma van het hedendaagse kunstinstituut Extra City.

 

Breng in het kader van De Dag van de Architectuur een bezoek aan de Extra City en de tentoonstelling The Corner Show en ervaar hoe architectuur en sculptuur in een opwindende ruimtelijke dialoog kunnen treden.

Ontwerp Scenografie: Philip Metten

Curatoren tentoonstelling: Wouter Davidts in dialoog met Mihnea Mircan en Philip Metten.

Deelnemende kunstenaars: Accattone, (BE), Wim Catrysse (BE), Céline Condorelli (UK), Jan De Cock (BE), Koenraad Dedobbeleer (BE), Ferry André de la Porte (NL), Willem de Rooij (NL), Lili Dujourie (BE), Maatschappij Discordia (NL), Kersten Geers (BE), Aglaia Konrad (AT), Germaine Kruip (NL), Gabriel Kuri (MX), Valérie Mannaerts (BE), Josiah McElheny (US), Katja Mater (NL), Manfred Pernice (DE), Bas Schevers (NL), Santiago Sierra (ES), Steve van den Bosch (BE), Koen van den Broek (BE), Joep Van Liefland (NL), Philippe Van Snick (BE) 

http://philipmetten.com

 

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.