Extra City - Eikelstraat 31, 2600 Antwerpen - Philip Metten

Extra City Kunsthal - The Corner Show

Sculptuur als scenografie, scenografie als sculptuur

‘The Corner Show’ stelt een specifiek vraagstuk uit de kunst en de architectuur aan de orde: de ruimte en de figuur van de hoek.

‘Untitled (Corner Piece)’, 1964, door Robert Morris is een sleutelwerk binnen de kunstgeschiedenis van de voorbije decennia geworden. Aangezien het een uitzonderlijke plaats in de traditionele galerij bezette, is het werk een referentiestuk geworden voor de verschillende ruimtelijke strategieën die artiesten sinds het minimalisme ontwikkeld hebben, en voor de veelvoudige andere ‘hoek-werken’ die kunstenaars sindsdien hebben geproduceerd.

Aansturend op hedendaagse kunst maar ook kijkend naar modernistische voorgangers, zal ‘The Corner Show’ de conceptuele en visuele redenen schetsen waarom bepaalde werken de hoeken van tentoonstellingsruimten bewonen. Hierbij wordt de toeschouwer op specifieke wijze aangesproken en wordt zijn aandacht van het ‘centrum van de scène’ afgeleid. De tentoonstelling zal bestaan uit een mix van bestaande, overgenomen en speciaal geproduceerde werken, die in een specifieke sculpturale scenografie van kunstenaar Philip Metten worden geïnstalleerd.

Tijdens de Dag van de Architectuur kan u een rondleiding volgen met de curator van de tentoonstelling.
De tentoonstelling kan u ook vrij bezoeken van 10u tot 18u

Gecureerd door Wouter Davidts in samenwerking met Philip Metten en Mihnea Mircan.
In samenwerking met A+, toneelproducties De Tijd en de opleiding Beeldhouwkunst van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent (KASK).

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.