Jeugdherberg Pulcinella -trap - Vincent van Duysen © Floor Bogaerts

Jeugdherberg Pulcinella

Jeugdherberg-slash-designhotel

Jeugdherberg Pulcinella aan het Antwerpse Bogaardeplein (op Sint-Andries) is een semipubliek gebouw en een originele verzamelplaats voor de jeugd.

Als Pulcinella Youth Hostel Antwerp wordt de jeugdherberg in de Engelstalige reisgidsen aangekondigd (47 kamers voor 180 toeristen). Het is een uiterst strak en sober vormgegeven gebouw, minimalistisch, zonder franje, helemaal zoals we dat van Vincent Van Duysen Architects intussen gewoon zijn. Pulcinella is open sinds 2011. Door de ligging in het oude stadscentrum - de Meir, het Rubenshuis en de Groenplaats zijn echt vlakbij - vormt de jeugdherberg de ideale uitvalsbasis voor een citytrip. Het Centraal Station is amper tien minuten wandelen.

De jeugdherberg heeft kamers van 2 tot 6 personen, elk met eigen toilet, douche en lavabo. Op het gelijkvloers is een ruime inkomhal met computerhoek, grote bar en zitruimte. Beneden vind je vergaderzalen en een grote eetzaal. De architecten zijn erin geslaagd om een goed evenwicht te vinden tussen geborgenheid en openheid, een dualiteit die past bij een jeugdherberg.

Meer info over dit gebouw op Architectura

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.