Chandigarh (India) - foto Tom Avermaete

Levensecht. De performantie van de moderne stad - Rondleiding

Exclusieve rondleiding in de tentoonstelling

De tentoonstelling 'Levensecht' laat zien hoe naoorlogse modernistische steden in staat zijn individuele en collectieve aanpassingen een plek te geven. Maak kennis met de gerenommeerde steden Chandigargh, Casablanca en Brasilia, maar ook met minder bekende ensembles in Stockholm, Parijs en Berlijn.

Vijftig jaar geleden droegen adembenemende maquettes en utopische voorstellingen van modernistische steden de belofte van een nieuwe toekomst in zich. Chandigarh, Casablanca en Brasilia kregen een plaats in het collectieve geheugen als krachtige en ongenaakbare symbolen van het nieuwe, moderne leven. 

Maar de afgelopen vijf decennia veranderden bewoners, architecten en ontwikkelaars elk op hun manier
het uitzicht van deze steden. Toch bleven een aantal kwaliteiten onweerlegbaar overeind. Daarmee bewijzen deze voorbeelden dat moderne architectuur zich aan nieuwe noden en verwachtingen kan aanpassen. Dat opmerkelijke aanpassingsvermogen wordt in 'Levensecht' geïllustreerd met origineel archiefmateriaal, maquettes, foto’s en film.

Om 14u is er een begeleid bezoek, waarvoor u dient te reserveren. De tentoonstelling is ook vrij te bezoeken tussen 10 en 18u.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.