Sint-Eduardus - Merksem - HASA architecten

Sint-Eduardusinstituut

Meer ruimte voor het Sint-Eduardusinstituut

De vernieuwing van het Sint-Eduardusinstituut in Merksem stond als eerste op de lijst van de scholenbouwprojecten die DBFM Scholen van Morgen wilde realiseren in de regio Antwerpen. De realisatie is inmiddels een feit, en de campus werd uitgebreid met twee nieuwe schoolgebouwen met moderne klas-, vak- en labolokalen en met een nieuwe refter en sporthal. Het plaatsgebrek is daardoor van de baan.

De uitbreiding met een oppervlakte van meer dan 2.500 vierkante meter werd verdeeld over twee aparte bouwblokken op de bestaande site, dus zonder nieuwe grond aan te snijden. Op die manier konden tegelijk de circulatiestromen op het terrein verbeterd worden, is het zicht op het achterliggende park bewaard gebleven en blijft de school toch heel herkenbaar vanaf de straatkant. HASA architecten stond in voor het ontwerp.

Schooldirecteur Bart Janssens (www.scholenvanmorgen.be): “Reeds 25 jaar kunnen getalenteerde, jonge sportliefhebbers in EDUsport terecht voor een ruim aanbod aan sportieve studierichtingen. (…) Maar ook de andere leerlingen, meer dan 700 in het totaal, krijgen dankzij het nieuwbouwproject alle kansen om hun talenten ten volle te ontwikkelen.” Bij de start van het schooljaar 2015-2016 worden de nieuwe gebouwen in gebruik genomen.

Via de publiek-private samenwerking DBFM Scholen van Morgen staan in Vlaanderen in totaal 165 nieuwbouw- en/of renovatieprojecten gepland over alle onderwijsnetten heen. De vennootschap staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud (30 jaar) van de schoolgebouwen. In de provincie Antwerpen staan 46 projecten op stapel, goed voor een totale investering van 100 miljoen euro in de Antwerpse schoolinfrastructuur.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.