Nieuw Kinderland - Brussel - Burobill & ZAmpone architectuur ©Filip Dujardin

Kinderdagverblijf Nieuw Kinderland

Kunstzinnig kinderdagverblijf in Brussel

Nieuw Kinderland is een lage-energieverbouwing van een oud schoolgebouw tot kinderdagverblijf. Een ontwerp van Burobill & ZAmpone architectuur in samenwerking met kunstenaar Benoît van Innis.

Het tijdelijk kinderdagverblijf Nieuw Kinderland maakt deel uit van de brede-school-site Nieuwland in Brussel. Het kreeg een plaats toegewezen in de oksel op de tweede verdieping van twee bestaande gebouwen. De beschikbare oppervlakte bleek echter te klein en er was evenmin een buitenspeelruimte voorzien.

Het ontwerpteam zocht en vond een oplossing door een deel van het kinderdagverblijf en de buitenruimte te realiseren via een overkraging buiten het gebouw. De betonnen luifel zorgt nu voor de buitenspeelruimte en dient tegelijk als afdak voor de speelplaats van de naburige basisschool. De helling fungeert als toegang voor zowel het kinderdagverblijf als de school. Studiebureau UTIL zorgde voor de berekeningen.

Het ontwerp van de betegelde oppervlakten zowel binnen als buiten is van de hand van kunstenaar Benoît van Innis. Hij zorgde ook voor de kleuren van het meubilair en de stickers op de gedeelten in glas.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.