OMA Ellen van Loon

Office for Metropolitan Architecture - Ellen van Loon (NL)

Reservatie via C-Mine bezoekerscentrum

Ellen van Loon is partner bij OMA (Office for Metropolitan Architecture), het bureau van Rem Koolhaas waar ze sinds 1998 werkt. Van Loon heeft bekende projecten mee ontworpen en opgevolgd, zoals de Nederlandse ambassade in Berlijn (2003), Casa da Musica in Porto (2005), de Londense Rothschildbank (2011) en De Rotterdam (2013), het grootste gebouw van Nederland. Architectuurwijzer nodigt haar uit om te komen praten over haar recente werk, zoals het nagelnieuwe Stadskantoor van Rotterdam. Laat u inspireren door de onversneden durf waarmee OMA ontwerpt, door het aspect van 'bigness' en door de grootstedelijke complexiteit.

Zoals u ongetwijfeld weet bouwt OMA al 40 jaar lang een wereldwijde reputatie op. Niet alleen op vlak van architectuur is OMA toonaangevend, maar ook qua onderzoek. Tijdens het vooronderzoek en het ontwerpproces verzetten OMA en het onderzoeksspiegelbeeld AMO bergen data. Via de act van het ontwerpen brengt het bureau telkens iets compleet nieuws, iets dat door het vele onderzoek ook werkt.

Voor Stad Limburg zal de doortocht van de OMA-partner vooral een herinnering zijn aan de kracht van het ontwerpen en het niet op voorhand schuwen van de grote schaal. En de lezing vormt een mooie aanloop naar de Dag van de Architectuur.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.