Kapel Clarenhof © Robin Swerts

Stadscampus UHasselt - Open dag oude gevangenis

Nieuw leven voor onroerend erfgoed

Ontdek hoe noAarchitecten van een oude gevangenis een campus heeft gemaakt en bezoek meteen ook de tentoonstelling van de masterstudenten Architectuur en de fotoreportage over de herbestemming van kerken.

De faculteit 'Architectuur en Kunst' van de Universiteit Hasselt wil iedereen laten meemaken hoe oude gebouwen op een doordachte wijze nuttig gemaakt kunnen worden. Een mooi voorbeeld daarbij is de Oude Gevangenis in het stadscentrum van Hasselt. Vandaag is dit gebouw onderdeel van de nieuwe Stadscampus van de Universiteit Hasselt.

Tijdens de Dag van de Architectuur zal de maquette van het project gepresenteerd worden en geven de ontwerpers van het project, noAarchitecten, rondleidingen. In het gebouw zijn op zondag 11 oktober ook twee tentoonstellingen te bezoeken:

  • De faculteit Architectuur en Kunst toont de resultaten van een opdracht bij de eigen Masterstudenten: 'hoe het Guggenheim in Venetië' uitbreiden, en dit met een maximale aandacht voor de interactieve inbreng van de bezoekers
  • Er is een fotoreportage opgebouwd over de herbestemming van kerken
Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.