Gigos jongerenwerking - Genk - 2DVW architecten - foto architect

Wandeling 3: Toekomstvisie Nieuw Sledderlo GEANNULEERD!!!

Geannuleerd !!!

Toekomstvisie toont uitzonderlijk potentieel van sociale huisvesting in het groen

Nieuw-Sledderlo is uniek in Genk. Met de toekomstvisie LO2020 schudt de satelietwijk haar nagatieve imago af en wordt ze een aantrekkelijk plek om te wonen en vertoeven.

De woonwijk ligt verborgen in het Hei- en Meibos. Tussen de woningen staan hoge dennen die het beeld van de wijk bepalen. De huisjes zijn klein en daardoor ziet de wijk er op het eerste gezicht uit als een vakantiedorp. Bij mooi weer zetten de bewoners hun garagepoort open, schuiven zetels, tafels en klapstoelen op de oprit en genieten van de rust en de gezelligheid. In de collectieve groengebieden huppelen witte konijnen. Maar ondanks de onmiskenbare kwaliteiten, noemden de bewoners Nieuw-Sledderlo in 2009 nog ?een uitzichtloze probleemwijk?, ?troosteloos? en ?geïsoleerd?.

Sinds vijf jaar beschikt de wijk met LO2020 over een gedurfde toekomstvisie. In plaats van terug te grijpen naar het oorspronkelijke concept van de nooit gerealiseerde satellietstad Nieuw-Sledderlo, vertrekt het masterplan van de huidige kwaliteiten van het gebied - het landschap, de bomen, de identiteit en convivialiteit van de wijk - en tracht deze te versterken. De eerste ingrepen, waarvan verschillende reeds gerealiseerd zijn, richten zich op de sociale woonwijk zelf. Het centrale groengebied werd heringericht als een Groen Hart met nieuwe speel- en sportvoorzieningen. Aan de rand van het Groen Hart breidde Gigos het jeugdhuis uit met een opvallend rood gebouw dat plek biedt aan tot 150 jongeren van alle leeftijden. Aan de randen van het gebied werden al een aantal nieuwe woongebouwen gerealiseerd, andere volgen in de nabije toekomst.

 

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.