Leo Van Broeck (© Bogdan&VanBroeck)

Leo Van Broeck - Urbanity (lezing)

Leo Van Broeck voert met Urbanity een radicaal pleidooi voor een ander ruimtegebruik waar iedereen beter van wordt: individu, gemeenschap, overheid, privé én het milieu.

Leo Van Broeck is samen met Oana Bogdan zaakvoerder van het gelijknamige bureau Bogdan & Van Broeck. Hij houdt op de Dag van de Architectuur een lezing over verdichting, ruimtegebruik, kwalitatieve hoogbouw en hoe in de toekomst om te gaan met de nog beschikbare ruimte.

Volgens Van Broeck is het excessieve ruimtegebruik naast de overbevolking de fundamentele oorzaak van onze globale milieuproblematiek. Verdichting en ruimtelijke krimp kunnen zorgen voor de meest grootschalige en rendabele vastgoedoperatie van de volgende decennia, en dat zou voordelig zijn voor iedereen.

Bogdan & Van Broeck is een creatieve kennisorganisatie, die de huidige en toekomstige aanwezigheid van de menselijke soort op de aarde in vraag stelt. Van Broeck is gastprofessor aan de KU Leuven, waar hij architectonisch ontwerp en stedenbouwkundig ontwerp doceert. Hij is de voorzitter van de Koninklijke Federatie van de Architectenverenigingen van België (FAB) en neemt tevens actief deel aan de promotie van de ruimtelijke kwaliteit en het bewustzijn omtrent stedelijke dichtheid en optimaal landgebruik.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.