Vaartkomweerspiegeld 2015 - Rondleidingen

Rondleidingen 'Vaartkom weerspiegeld 2015': vijf jaar stadsontwikkeling

Gedurende anderhalf uur krijg je een duidelijk en actueel beeld van de transformatie van de Leuvense Vaartkom van voormalig industriegebied tot hedendaagse stadswijk.

De Vaartkom is dat stadsdeel van de stad Leuven om en rond de Leuvense Vaart. Historisch gezien was het aan de Vaartkom dat de bekende Leuvense nijverheden zich ontplooiden: bierbrouwerijen zoals Artois, graanmaalderijen, houthandelaren enzovoort. Met het verdwijnen en verhuizen van deze traditionele industrie aan het einde van de 20ste eeuw verloor de wijk zijn oorspronkelijke functie en verviel tot een desolaat, post-industrieel gebied. Sinds 2007 is de wijk het grootste stadsvernieuwingsgebied van België. De transformatie tot volwaardige nieuwe stadswijk is volop bezig.

De rondleidingen zijn onderdeel van ‘Vaartkom weerspiegeld 2015’ met o.a. ook nog een tentoonstelling op de Noordoever n.a.v. de vijfjarige uitvoering van de ruimtelijke uitvoeringsplannen van deze voormalige industriële omgeving. Op de Dag van de Architectuur zijn er ook verschillende gebouwen toegankelijk.

Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.